Letsel

De vinger op de zere plek

John raakte in 2008 betrokken bij een omvangrijke letselschadezaak nadat zijn moeder bij een bedrijfsongeval haar vingers verloor. Hij raakte verstrikt in een spel met bizarre spelregels, maar John gaf zich niet zomaar gewonnen. Lees op deze site over zijn ervaringen en doe er je voordeel mee…
Het was december en een slepende letselschadezaak lag achter me. In 2008 begon deze, nadat mijn moeder bij een bedrijfsongeval haar vinger kwijtraakte. Daarna is er heel veel gebeurd en vele malen heb ik gedacht: hier zit een boek in. Dat was namelijk wat ik gemist had tijdens het proces: een boek dat mij herkenning zou bieden en mij de spelregels zou vertellen van het spel dat de verzekeraars spelen. Want een spel, dat is het voor hen. Meer dan dat is het niet. Doel van het spel? Zo min mogelijk geld uitkeren aan letselschadeslachtoffers, ten koste van alles. Dat jij als slachtoffer er bijna aan onderdoor gaat, vanbinnen wordt uitgehold en financieel wordt uitgekleed, dat maakt voor de verzekeraars niet uit.

Natuurlijk is het niet de bedoeling van de verzekeraars dat jij als slachtoffer het spel uitspeelt. Nee, er wordt van alles uit de kast gehaald om jou als tegenspeler voortijdig uit te schakelen. Diverse tactieken worden toegepast en heel soms wordt er zelfs vals gespeeld. 

Ik ben een gamer en ik bleek de tactieken van mijn tegenspelers best aardig te kunnen doorgronden tijdens de letselschadezaak. Van opgeven wilde ik niet weten, ook niet wanneer mijn medespelers het niet meer zagen zitten. 

Het was zwaar, het spel, maar ik heb het uitgespeeld, ik heb me niet van het bord laten vegen. Eigenlijk ben ik nog niet klaar met het spel: graag vertel ik anderen erover. Dus voor alle mensen die noodgedwongen aan het spel gaan beginnen, is er deze site met mijn blogs en bevindingen. Met als kers op de taart de totstandkoming van het boek waarin mijn ervaringen zijn opgetekend.