Letsel

De vinger op de zere plek

John raakte in 2008 betrokken bij een omvangrijke letselschadezaak nadat zijn moeder bij een bedrijfsongeval haar vingers verloor. Hij raakte verstrikt in een spel met bizarre spelregels, maar John gaf zich niet zomaar gewonnen. Lees op deze site over zijn ervaringen en doe er je voordeel mee…

 

De periode waarin mijn moeder Coby en ik streden tegen de verzekeraars, was een pittige tijd die jaren heeft geduurd, tot eind 2015. Daarna zijn we allemaal doorgegaan en hebben we ons leven weer opnieuw vorm kunnen geven. Als mensen mij in de afgelopen tijd vroegen hoe het met me ging, dan kon ik altijd volmondig zeggen: “Ja, het gaat goed!” Zo was het ook. Druk, maar goed.

 

Of goed druk, het is maar hoe je het bekijkt.

 

Tot 17 maart 2017. Op die dag veranderde mijn leven weer in één klap. Op de snelweg nabij Barendrecht werd ik van achteren aangereden. Mijn auto was total loss, gelukkig had ikzelf geen zware verwondingen. Wel had ik eigenlijk direct al flinke klachten. Pijn in mijn lijf. Een whiplash, zo blijkt nu.

Een bizarre speling van het lot dat mij dit moet overkomen in deze fase van mijn leven, de fase waarin ik alles wat ik weet over letselschadezaken met iedereen wil gaan delen.

Hoewel ik veel kennis en ervaring heb in letselschadezaken, was ik zelf nog nooit eerder slachtoffer van letselschade. Tot op die ene dag in maart dus.

 

Ik adviseer letselschadeslachtoffers altijd om vanaf het begin heel punctueel te zijn, ondanks dat het soms onmogelijk is om direct al harde conclusies te trekken. Want hoe kun je in het begin al iets zeggen over hoe lang het zal duren totdat je hersteld bent? Hoe kun je aannemen dat je volledig zult herstellen? Daar is heel moeilijk iets over te zeggen, ook in mijn geval na de aanrijding, maar wees alert en zet de juiste stappen. Zoek een goede belangenbehartiger en wacht niet met het bezoeken van een arts. Denk niet: het zal wel loslopen. Ga juist niet uit van het beste scenario.

 

Ik kan gerust stellen dat ik bovengemiddeld kritisch ben. Juist op het kaf binnen de verzekeringsbranche. Maar ik moet zeggen dat de wederpartij in mijn zaak tot op heden bijzonder meegaand is.

 

Ik ga mij de komende maanden richten op mijn herstel en hoe mooi zou het zijn als dit een zaak blijkt te zijn waarin de branche zich van haar goede kant laat zien? Ik hoop echt op de uitzondering die de regel bevestigt. De tijd zal het leren. Ik hou jullie op de hoogte...

 

John