Letsel

De vinger op de zere plek

John raakte in 2008 betrokken bij een omvangrijke letselschadezaak nadat zijn moeder bij een bedrijfsongeval haar vingers verloor. Hij raakte verstrikt in een spel met bizarre spelregels, maar John gaf zich niet zomaar gewonnen. Lees op deze site over zijn ervaringen en doe er je voordeel mee…

Onlangs werd ik geattendeerd op een artikel dat in het Algemeen Dagblad stond. De kop luidde: Vrouw eist twee ton voor ontploft theeglas. Als je deze zin leest, denk je waarschijnlijk: nou, nou, die loopt lekker binnen door zo’n ongelukje. Of: die durft!

Totdat je verder leest. De vrouw, een yogalerares, kreeg in 2004 hete thee over zich heen en liep eerste- en tweedegraads brandwonden op aan haar benen.

Dat is pijnlijk – waarschijnlijk is dat zelfs een understatement - en verdomd lastig als je werk doet waarbij je je benen intensief gebruikt, wat yogaleraressen doorgaans doen. Doordat zij een tijd haar werk niet kon doen, liepen haar leerlingen bij haar weg. Zie maar weer eens een nieuwe klantenkring op te bouwen. Zij liep dus grote schade op in haar werk. Niet alleen daar: denk ook eens aan de medische behandelingen die zij heeft moeten ondergaan en waarschijnlijk nog steeds ondergaat, de pijn die zij heeft moeten verduren, de aanpassingen die zij daardoor heeft moeten doen in haar dagelijkse bezigheden en de impact dat een ongeluk als dit heeft op je sociale leven en je emotionele welzijn.

Dertigduizend euro, dat was de verzekeraar bereid te betalen. Meer vonden ze het niet waard, zeker geen twee ton. De advocaat van de verzekeraar verklaarde bij de rechter: “Deze mevrouw probeert een cheque te verzilveren die haar niet toekomt.”

En daar hebben deze mensen dan jaren voor op school gezeten. Ben benieuwd wat deze man zou vragen als hij hete thee over zich heen krijgt... Hij neemt dan vast met dertigduizend euro geen genoegen.