Letsel

De vinger op de zere plek

John raakte in 2008 betrokken bij een omvangrijke letselschadezaak nadat zijn moeder bij een bedrijfsongeval haar vingers verloor. Hij raakte verstrikt in een spel met bizarre spelregels, maar John gaf zich niet zomaar gewonnen. Lees op deze site over zijn ervaringen en doe er je voordeel mee…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het verhaal dat ik te vertellen heb, is niet altijd even fraai. Als slachtoffer in een letselschadezaak krijg je te maken met meerdere professionals die zich ‘schofterig’ opstellen. Fatsoensnormen worden overschreden. Hoewel je hierover kan twisten natuurlijk, maar wanneer je het verhaal over mij en mijn moeder Coby leest, denk ik dat je het wel met me eens bent.

 

Tijdens het schrijven van mijn verhaal vroeg Jet mij: “Wil je de mensen wel allemaal met naam en toenaam noemen?”

Dat is een goede vraag. Ik wil het verhaal vertellen zoals het is geweest, zo veel mogelijk, maar ik begrijp heel goed dat het niet voor iedereen leuk zal zijn om terug te lezen. Daarom heb ik besloten om sommige mensen in het verhaal een andere naam te geven. Niet iedereen. In veel gevallen kies ik er juist voor om mensen, inclusief mijzelf, met naam en toenaam te noemen. Bij iedere persoon die in het verhaal ter sprake komt, heb ik daarin een zorgvuldige afweging gemaakt. Iedereen is vrij om mij hierover te bevragen, maar ik zal je een korte anekdote meegeven, waardoor je misschien begrijpt waar mijn afwegingen op gebaseerd zijn:

Een Mexicaanse drugsbaron is veroordeeld tot zeshonderd jaar gevangenisstraf. Die veroordeling is een optelsom van alle veroordelingen per slachtoffer. Elke moord, elk slachtoffer, wordt namelijk apart berecht. Natuurlijk is de algehele opinie: wat een onzinnige straf! Hij gaat dit nooit uit kunnen zitten, dus waarom zoiets belachelijks?

Het is een symbolische straf. Elke daad die de man heeft gepleegd, komt tot uiting in de strafmaat en zal de nabestaanden een gevoel van rechtvaardiging geven. Ook al zal de drugsbaron zijn straf nooit echt uitzitten.

Dat is heel belangrijk voor de verwerking.

 

Nu terug naar mijn afwegingen: naar mijn idee doet het noemen van sommige namen recht aan het verhaal en aan de gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden. Het is een symbolische daad.

Dus, als we elkaar in de afgelopen jaren tegengekomen zijn: wie weet kom je je naam wel tegen in mijn boek.