Letsel

De vinger op de zere plek

John raakte in 2008 betrokken bij een omvangrijke letselschadezaak nadat zijn moeder bij een bedrijfsongeval haar vingers verloor. Hij raakte verstrikt in een spel met bizarre spelregels, maar John gaf zich niet zomaar gewonnen. Lees op deze site over zijn ervaringen en doe er je voordeel mee…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat grappig. Op donderdag 24 november plaatste ik mijn blog over de Gedragscode Behandeling Letselschade en precies op die dag kwam er een artikel online waarin het succes van de Gedragscode gevierd wordt! Niet iedereen kijkt er dus tegenaan zoals ik…

In het artikel - dat overigens gepubliceerd is door het Assurantie Magazine, een tijdschrift gericht op professionals werkzaam in de financiële dienstverlening - wordt vooral de positieve kant belicht. De gedragscode is er en dat is heel goed, want naar aanleiding daarvan zijn er veel goede ontwikkelingen in de wereld van de letselschade, zo is de strekking van het artikel. Deborah Lauria, directeur van de Letselschade Raad*,

belicht de positieve kant. Zij is trots op wat er in tien jaar is bereikt, las ik. Met alles wat ik heb meegemaakt, is het niet raar dat ik dat niet begrijp, denk ik. Maar misschien ben ik wel een uitzondering.

De GBL biedt voor slachtoffers geen enkel handvat. Het zegt alleen maar dat de manier waarop het spel gespeeld wordt anders is, maar de spelregels blijven gewoon nog hetzelfde. De verzekeraar gaat het nog steeds alleen maar om de financiële kant. Ik ken voorbeelden genoeg, waarop ik in een later blog nog eens zal terugkomen.

 

In het artikel doet Lauria een bijzondere uitspraak: 'Je ziet dat in economisch moeilijkere tijden de sfeer toch weer wat verhardt. Dan wordt er toch weer strikter gekeken naar de financiële component bij het afwikkelen van de schade. Die kant willen we niet meer op.'

Wat? Ondanks de GBL wordt er toch weer strikter gekeken naar de financiële component? En nu is de smoes dat het komt door ‘economisch moeilijkere tijden’?

Als iemand per ongeluk een deuk maakt in mijn auto, dan ga ik naar de garage waar mij wordt verteld dat het vijfhonderd euro kost om het te maken. Als de wederpartij dan zegt: ‘Ja, maar het zijn economisch hardere tijden, dus ik geef je er honderd’, dan ga ik daar natuurlijk niet mee akkoord.

Als ik normaal gesproken honderddertig euro betaal aan de Eneco, ze op een dag opbel en zeg: ‘Mevrouw, het zijn economisch wat zware tijden, dus ik betaal geen honderddertig, maar honderd’, dan gaat Eneco daar vanzelfsprekend niet mee akkoord.

Waarom zou dat bij letselschade dan wel kunnen, omdat het ‘economisch moeilijkere tijden zijn’?

 

In elke letselschadezaak wordt er van alles bijgehaald om ervoor te zorgen dat de verzekeringsmaatschappijen zo min mogelijk hoeven uitkeren. Dat was vroeger zo en dat is nog steeds zo. De Gedragscode Behandeling Letselschade heeft daar ook in de afgelopen tien jaar helemaal niets aan veranderd. Iemand die er andere ervaringen mee heeft: die hoor ik graag!

 

* De Letselschade Raad wil de harmonie en duidelijkheid in de afhandeling van personenschade cq letselschade vergroten. Daarom wordt er gestreefd naar een betere en meer persoonlijke bejegening van het slachtoffer en verbetering van de technische aspecten van de schaderegeling.